Käytiin tekemässä kevään esimmäinen jälki. Paikkana vanha ja tuttu Kolmisoppinen. Sami raahusti n. 300 m jäljen metsään sillä aikaa, kun käytin koirat päiväpisulla. Välissä käytiin kaupassa, joten jälki ehti vanheta tunnin verran. Nemolla oli hyvä draivi metsään ja jälkivaljaat kun sai päälle, niin oli melkoinen veto.

Osoitin jäljen paikan ja lähti siitä heti oikeaan suuntaan. Ajoi jäljen tosi tarkasti ja korjaili itse aika hyvin. Keppien kanssa on sama ongelma kuin ennenkin eli ei oikein malta nostaa niitä. Ainakin kolme tai neljä keppiä nostatin hokemalla "missä keppi". Sami oli laittanut jälkimerkeiksi paloja talouspaperia, kun merkit oli vähissä, joten pari maahan tippunutta paperitolloakin sain käteen ja Nemo niistä palkan.

Loppu meinasi mennä ihan plörinäksi, kun yhtäkkiä tajuttiin, että vain n. 10 metrin päässä on meneillään hakutreenit. Nemo jäi sniffailemaan mätästä todella hartaudella, joten kiskoin pois ja ohjasin takaisin jäljelle. Onneksi oli enää loppumetrit käsillä ja viimeisen kepin nosti itse. Lopussa oli taas useampi keppi, että loppupalkkaus varmasti onnistuu. Kepistä palkkaillessa meidän edustalla parin metrin päässä seisoi hakuileva belgi ilmeisesti haisuttelemassa viimeisiä jälkikeppejämme. Onneksi sain Nemon huomion pidettyä kanakipossa ja nakkipussissa. Onneksi ei tullut belgi meitä moikkaamaan. Nemo huomasi koiran ja varmaan vähän aikaa mietti, onko se Sipi. Oli nimittäin prikulleen samaa merkkiä.

Ihan ok aloitus. Jäljenajo on hyvässä muistissa, kun vaan saisi ne kepit kiinnostamaan enemmän. Nyt palkkasin kahdesta kepistä (keskellä ja lopussa) kanakipolla ja muut nakilla. Loppuun vielä keppileikkiä ja sai kannellakin yhtä keppiä. Loppuviikosta otetaan varmaankin uusinta. Pitää myös tehdä noita keppitreenejä ihan sellaisenaankin.