Aamu valkeni lumenpyryisenä ja tuulisena. Tästä huolimatta päätettiin lähteä aamupäivällä grillailemaan ruokaa meidän vakionuotiopaikalle Sallaajärven rantaan. Otettiin Nemo mukaan. Nuotiopaikalla tuuli sopivasti juuri järven puolelta, joten taiteiltiin lumesta tuulivallit nuotion eteen. Nemppa sai taas juoksennella vapaana. Käytiin hakemassa autosta pari lelua, joilla Nemo sai sitten leikkiä lumihangessa ja heittelin myös vähän Frolicceja lumihankeen.

Yllättäen nuotiopaikan ohi hiihteli vanhempi mies, jota Nemo kyttäili jo pitkältä järven keskeltä. Ja heti kun mies pääsi rantaan, Nemo aloitti hirveän räksytysshown. Pelottava mörkö! Sama ukkeli hiihteli meidän ohi vielä, kun olin viemässä Nemoa autoon. Onneksi silloin ei enää räkyttänyt. Ei mies näyttänyt oikein siltä, että olisi koirista erityisemmin välittänyt.

Illlalla käytiin taas treenailemassa tottista. Paikalla viisi koiraa, ehdittiin tehdä parikin settiä. Päästiin treeneihin Ilonan ja Hattiksen kyydillä, joten raahasin hallille Nemolle oman kevythäkin. Helpompi ottaa Nemo häkkiin, ettei keksi tehdä tuhoja Ilonan autossa. Yleensä kolmoskentän häkit ovat olleet aika varattuja silloin, kun porukkaa on enemmän, joten raahasin oman häkin :).

Lunta oli hallillakin tullut ihan hirveästi, joten kolmoshallin kävelypolku oli hautautunut lumeen eikä oveakaan saatu auki kuin pienen raon verran. Käytettiin tänään siis kakkosovea. Tein Nemon kanssa alkuun hyppyestettä ja A:ta. Hypyssä kaksi leveää lautaa eli vähän yli puolivälin. Tässä tein kaksi kertaa edestakaisin hypyn ja molempiin suuntiin meni ok. Hypytin patukkanoutona. Koitetaan ottaa tähän nyt enemmän rutiinia ja nostaa pikkuhiljaa.

Tämän jälkeen kokeiltiin A:ta. Tässä olikin sitten enemmän ongelmia eli Nemo kiersi esteen alussa ekat kolme kertaa. Sen jälkeen toinen kouluttaja meni heiluttamaan patukkaa, minkä jälkeen meni yli, mutta kiersi takaisin. Sitten tein vaan kaksi kertaa läpijuoksuna nakin kanssa esteen ylityksen ja nämä meni ihan ok. Tähänkin vaan enemmän toistoja.

Toisella kierroksella tehtiin seuruuta pikku pätkinä. Suora seuruu meni ihan ok, mutta pysähdyksissä olen nyt hämmentänyt Nemon kuupan ihan sekaisin eli jää usein seisomaan ja odottamaan palkkaa. Ten sitten vain muutamia pätkiä pysähdyksillä ja palkka istumisesta. Tätäkin pitäisi ottaa nyt ihan kuurina, että alkaisia mennä sujuvammin. Seuruussa edelleen sen palkkauksen kanssa pitäisi tehdä töitä, että Nemolle tulisi selkeämpi kuva milloin voi saada palkan ja oppisi odottamaan kärsivällisemmin. Hommaa riittää!

Nemo on alkanut nyt kunnoilla osoittaa erinäisiä miehuusoireita. Nykyisin Nemppa on ruvennut puolustamaan todella ärhäkkäästi omia luitaan ja lelujaan muilta koirilta. Tänään ärähteli Hattikselle, kun olin heitellyt nakkeja lumeen koirille pieneksi loppujäähdyttelyksi treenien jälkeen ja Nemo sitten ärähti nakista ihan kunnolla. Aiemmin Nemo kävi merkkaamassa meidän sängyn kulman. Saa nähdä, miten paljon luonne tuosta vielä kasvaa. Ainakin nyt tuohon luonteeseen on ilmaantunut ihan vähällä aikaa uusia ennentuntemattomia piirteitä, jotka eivät aina ole ihan sitä, mitä toivottaisiin.

Tällä viikolla saatiin myös Nemon viralliset lonkka- ja kyynärlausunnot: Lonkat molemmat B, kyynärissä vasen 0 ja oikea 1. Onneksi ei tämän huonompi tulos kyynärten suhteen.