Eilen ja tänään tokoa. Eilen koulun pihalla vähän seuraamista ja ohjattua noutoa. "Lehmu" on nyt räjäyttänyt tämän seuraamisen ihan uusiin ulottuvuuksiin. Nemon kontakti on ihan eri tasolla kuin ennen kun kyttää, että millon Lehmu tippuu kainalosta. Eilen tein seuruuta eka 20 askelta, sen jälkeen 40 askelta eikä kontakti tippunut kertaakaan. Sitten tein jopa käännöstä vasemmalle ja oikealle ja täyskäännöksen. Ei mitään mukinoita. Tein vielä 5 askeleen ruutukävelyä molempiin suuntiin, tässäkään ei oikein mitään ongelmia. WHOU!

Ohjatussa kaksi lelua kulmissa, jätöt Hannan ohjeiden mukaan 5x5 askelta merkistä. Suunnissa ei ollut tänään mitään ongelmaa, haki lelut oikeasta suunnasta joka kerta. Viimeinen oikea oli hassu, kun jostain syysta keskittyi käsimerkin ja käskyn aikana merkkitötsään ja tajusi vasta hetken päästä, että hei, munhan piti tehdä jotain.

Tänään käytiin Killerillä kokeilemassa lisää Lehmun vetovoimaa ja sehän toimi taas! Tällä kertaa Sami toimi liikkurina ja tehtiin alokastokon kaavio kaikkine käännöksineen, stoppauksineen ja täyskäännöksineen kertaalleen. Tässä ei taaskaan mitään ongelmaa, hyvin meni käännöksetkin. Täyskäännöksessä autoin vielä "sivu"-käskyllä, jotta hogaa mihin pitää tulla.

Tämän jälkeen otin kokeeksi liikkeestä seisomisen, luoksetulon ja maahanmenon ilman Lehmua ja minimipalkalla. Sami toimi taas käskyttäjänä. Heti kun Lehmu jäi rannalle, alkoi seuruun kanssa olemaan taas tuttuja ongelmia. Nemo jätätti ja haahuili. Itse liikkeet olivat kyllä nättejä ja niistä palkkasin vahvistimeksi.

Luoksetulo oli kummallinen, kun meni vasta kolmannella otoksella oikein. Kahdella ekalla kerralla tuli suoraan sivulle, toisella jopa suoraan vasemmalta ilman kiertoa (en ole koskaan opettanut tuota tekniikkaa!). Vasta kolmannella kerralla sain Nemon tulemaan eteen ja käskystä sivulle. Nämä kokeilutreenit ilman mitään apuja ovat siinä mielessä hauskoja, että oikein koskaan ei voi olla varma, mitä tuo keksii. Teemme lisää Lehmu-seuruuta ja Lehmua voisi käyttää kaikissa seuruuta vaativissa pätkissä apuna muutenkin.

Muisteltiin kotimatkalla viime vuotista järjestettyä Maccabee-leirin antia, jossa kouluttaja puhui paljon vireen nostamisesta leikin ja lelujen avulla. Nemolla parhaana vireen nostattajana toimii ainakin viime kokemusten mukaan vinkulelu, joten sitä olisi varmaan syytä hyödyntää koulutuksessa jatkossakin. Hassua, että tajusin tämän vinkulelu-jutun vasta nyt, kun poitsu on kuitenkin kohta kaksi vuotta osoittanut täyttä kajahtaneisuutta kaikkeen vinkuvaan. Pentuaikojen paras lelu olikin Lehmua vastaava "Rotta", joka oli kiva karvainen kahdesta kohdasta vinkuva orava. No, ehkä parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Seuraava askel on siis lisätä seuruun virettä Lehmun avulla ja sitten alkaa kuumeisesti miettiä, miten seuruun ilmeen ja kontaktin saa ylläpidettyä ilman Lehmun läsnäoloa.