Ihana aurinkoinen äitienpäivä on mitä mainioin päivä aloittaa jäljestyksellä ja aamuruokailulla järven rannassa. Sami kävi tekemässä n. 400 m jäljen Kolmisoppiselle ja minä käyttelin taas koirat sillä aikaa aamulenkillä. Jäljen vanhenemista odoteltiin mussuilemalla itse tehtyjä hanpurilaisia, jotka lämmitettiin trangialla. Ei paha.

Itse jälki oli ihan huippu. Maasto oli aika vaihtelevaa ja osin aika vaikeaakin. Metsässä vastaan tuli kaksi puron ylitystä, risukkoa, kaatunut puu, tasaisempaa mätästä ja kaksi kulmaa oikealle. Aika strapetsitaitelija sai välillä olla narun päässä, kun Nemolla oli hurja vauhti ja maasto oli välillä aika vaikeaa. Nemolla oli kuitenkin tänään paras jälkitreeni tähän mennessä, ajoi jäljen todella tarkasti ja korjasi itse tehokkaasti. Yhdessä vaiheessa ajautui jäljeltä sivuun, niin että jälki jäi kaatuneen puun toisella puolelle. Ensin yritti mennä ali, mutta sitten kiersi puun. Fiksu poika!

Neljä keppiä nosti itse ja nyt jäi haistelemaan niille paikoille tarkasti, joissa Sami oli seisonut pidempään. Yksi keppi jäi välistä, kun kiersi puun väärältä puolelta, mutta annettiin mennä. Annoin ekasta ja kolmannesta kepistä ruokapurkin, jossa oli kaikkea mahdollista jääkaapin tähdettä juustonpaloista makaronilaatikkoon. Muista nakkia ja viimeisestä nakkia ja keppileikkiä. Lopussa koitin lopettaa jäljen jo kolmannelle nostetulle jäljelle, mutta Nemo kiskoi eteenpäin: "Jälki jatkuu vielä".

Ihan täyspitkä kisajälki ei ollut, koska keppejäkään ei ollut kaikkia kuutta, mutta alku meni niin hyvin, ettei viitsitty ajaa loppuun, jottei tulisi mitään epäonnistumisia. Todella paljon parempi jälki ensimmäiseen verrattuna ja vain yksi keppijana välissä. Selvitti hyvin vaikean maaston ja nyt ajoi kulmat, joissa yleensä ollut hapuilua, mielettömän hyvin. Hyvä Nemo!

Viikolla tehdään vielä yksi keppijana ja ensi sunnuntaina jäljestetään sitten jonkun muun kuin Samin tekemä jälki jälkikurssilla. Pitänee pyytää sellainen vähän pidempi pätkä, jossa keppejä ja kulmia, jotta saadaan testettua jäljenajoa vieraalla hajulla.