Lauantaina lähdettiin taas Nemon kanssa Espooseen junalla. Tällä kertaa Nemppa oli menomatkalla jo heti alussa paljon rauhallisempi kuin viimeksi ja pysyi rauhallisena, vaikka viereisellä penkillä nöpötti vapaana vähän aikaa lemmikkipupu. Jossain vaiheessa Nemo tajusi, että tuolla häkissä vipeltää jotain, mutta tökkäsin nopeasti siankorvan suuhun, niin johan unohtui pupu sen siliän tien.

Sunnuntaina kävin Voittaja 2010-näyttelyssä ihastelemassa bortsuja ja erityisesti muita Maccabee koiria. Nemon veli ja sisko olivat tässä näyttelyssä ja heitä oli erityisen kiva päästä näkemään! Kovasti oli Qiro-veli Nemon näköinen! Stella-sisko sen sijaan oli väritykseltään lähempänä, mutta rakenteeltaan tyttömäisen siro. Tosi kauniita sukulaisia Nemolla! Maccabee-koirat menestyivätkin oikein hyvin, joten onnea vielä kaikille M-koirille! :) Varmaan vien Nemonkin näyttelyyn taas ensi vuoden puolella!

Espoon "mummolassa" Nemolla oli taas paljon ihmeteltävää ja touhuttavaa. Oikeastaan on aika liikuttavaa, miten paljon Nemo on kasvanut Nelliin kiinni. Nemo käy aina välillä tökkäsemässä nukkuvaa vanhusta eli "käy antamassa pusun". :) Lenkeillä seniori ja juniori pistävät aina ranttaliksi eikä niiden kanssa meinaa päästä mihinkään. Nemo on lenkeillä muutenkin melkoinen lumi-Tarzan, kun kiipeilee kinosten päälle ja pomppii koko ajan jossain. Uusi lempparipuuha lenkeillä metsässä on lumikinoksiin hyppiminen. Vieressä menee polku, mutta Nemo haluaa ehdottomasti juosta lumihangessa! No, kuluupahan siinä vähän ylimääräistä energiaa ja puhdistuu turkki samalla.

Eilen käytiin äidin kanssa jouluostoksilla ja jätettiin koirat hetkeksi kahdestaan. Nemolle ostettiin Voittajasta joululahjaksi pyramidi-namilelu, joka oli tarkoitus antaa Nemolle jouluaattona. Jonkin  neronlaimauksen johdosta päätin sitten paketoida lelun nameineen jo eilen ja kiireessä jätin sen olkkarin kirjoituspöydälle: Mitä koiran hajuaistin aliarviointia! Kun tultiin takaisin, lelu oli tyhjänä olkkarissa ja vieressä kaksi tyytyväistä koiraa. Silminnäkijöiden mukaan tämä homma oli mennyt niin, että Nemo ja Nelli olivat yhdessä tyhjentäneet pallon. Nemo pyöritellyt lelua ja Nelli käynyt sitten popsimassa ne namit, joihin ehtii :). Nemo ei sitten malttanut odottaa jouluun asti vaan juhlisti pallolla 11kk synttäreitään! :) Miten mä voin aina unohtaa, että koirilla on hyvä hajuaisti ja että Nemolle paketoitu namipallo on aivan vastustamaton.

Muuten Nemo onkin sitten aika paljon ollut myös käärme-Tarzan eli leikkinyt kolmimetrisellä leikkikäärmeellä. Käärmeen kanssa on kiva kirmailla ympäri kämppää ja härnätä ihmisiä leikkimään. Tuntuu, että sillä on koko ajan vahtaus päällä ja se ehtii kyllä joka paikkaan. Eilen Nemo jäi makkariin, kun ovi laitettiin kiinni, enkä yhtään tajua missä välissä se jo sinne ehti. Nelli on jo aika hyvin oppinut homman juonen Nemon ruokien kanssa. Nelli tulkitsee Nemon ruokakupin koskemattomuussääntöä siten, että kupista ei saa syödä, mutta kupin ulkopuolella olevat papanat ovat vapaata riistaa. Aika onnellisen näköisesti ja todella tarkasti vanhus aina putsaakin kupin ympäristön Nemon lopetettua syömisen.

Kohta lähdetäänkin Nemon kanssa bussilla asemalle ja siitä junalla Jyväskylään. Oikeastaan haasteellisin osuus tuossa on se bussimatka, kun Nemo ei mainaa millään olla aloillaan. Bussissa voi joskus olla jopa niin täyttä, että pitää ihan miettiä, että mihin sen koiran saa tungettua. Onneksi lähdetään nyt päättäriltä eli tilaa on varmasti hyvin.

Nemo-Tarzan ja saalis. OIkealla puoliksi syöty aamupala - aika tuttu näky.