Tänään treenattiin Killerillä oikein kahden koiran voimin. Käppäilin Sipin kanssa puoli seiskaksi Killerin parkkikselle, jossa pidettiin Irenen kanssa pienet kävely- ja koiranohitustreenit Sipille. Ideana oli vastaehdollistaminen eli koira palkataan silloin, kun katsoo toista koiraa, mutta on muuten rauhallinen. Alkuun tehtiin kuitenkin pelkkää hihnakävelyä häiriössä eli parkkiksella, jossa seilasi ihmisiä koko ajan. Tässä treenissä vaaditaan jatkossa pitkää pinnaa, muttei välttämättä ole mahdottomuus. Sipi hiffasi jujun aika nopeasti ja alkoi tarjota koko ajan tiheämmin kontaktia. Sipin impulsiivisella luonteella tuon vetämättä kävelyn opettaminen voi olla haastavaa, mutta pienikin edistys on parempi kuin ei mitään.

Vastaehdollistamista treenattiin Irenen koiran avulla eli palkka aina kun Sipi katsoi toista koiraa, mutta ei muuten reagoinut (syöksynyt tai haukkunut). Nopeasti tottui koiran läsnäoloon ja päästiin jo ihan muutaman metrin päähän nätisti. Tämä oli tärkeä testi mulle, että sain jonkinlaisen käsityksen siitä, miten reagoi vieraaseen koiraan ja miten nopeasti sopeutuu tilanteeseen. Olin yllättynyt, miten hyvin Sipi jaksoi keskittyä kiihtymättä. Namit olivat paljon kiinnostavampia kuin toinen koira. Lopussa olisi saanut käydä haistelemassakin toista koiraa, mutta sinkosikin lumihankeen. Kun vaan jaksetaan joka lenkillä panostaa ohittamiseen, mennään varmasti koko ajan enemmän valoa kohti.

Sipin hihnakoulutuksen jälkeen oli sitten Nemon hallitreenin vuoro. Sami kiikutti mulle toisen koulutettavan autolla heti kun pääsi omista treeneistään. Alkuun tehtiin paikkamakuu - ensimmäinen tokokokeen jälkeen. Tämä meni nyt nätisti, maahan- ja istukäskyt teräviä. Tykkään kovasti siitä, että Nemo on paikkamakuussa niin varma. Ei paljon häiriinny, vaikka ympärillä liikkuu koiria tai naapuri lähtee lätkimään. Onhan se jo testattu, että pysyy maassa, vaikka naapurit lähtee liikkeelle. Toivottavasti pysyisi tällaisena.

Koulutuksessa mentiin taas matto-teemalla. Oli Nemolle jotenkin nyt tosi vaikea, kun ympärillä oli seitsemän koiraa ja osa teki ja leikki ja Nemon piti vaan maata. Rauhallisemman pätkän jälkeen tein välissä aina jotain pientä, esim. kosketusalustaa ja hyppyä. Omalla vuorolla tehtiin vähän seuruuta. Jotenkin yleisolo itsellä oli vähän kaoottinen, joten lähdin Nemon kanssa tunnin kohdalla jo pois. Hallitreeneissä on viime aikoina ollut niin paljon hulinaa, että en oikein ole osannut treenata siellä Nemon kanssa. Joka paikassa tapahtuu niin ei oikein uskalla ottaa pidempää seuruupätkää. Hallissa ei oikein pysty tekemään mitään, mikä vie tilaa esim. ruutua tai ohjattua. Ois ihan kiva näitäkin välillä hallissa treenata. Samoin mitään ketjutustreeniä ei oikein voi tehdä, kun aikaa ja tilaa ei oikein ole. Mutta voihan näitä treenata ulkona parkkiksella sitten itsekin.