Pakkaset ovat kiristyneet ja se on tuonut omanlaistaan haastetta koirien kanssa puuhailuun. Aamulla kumpaakaan ei huvittanut lähteä koirien kanssa hihnalenkille, joten päätettiin puksuttaa autolla hiekkakuopille hillumaan. Tää on meidän uusi lempparipaikka käyttää koiria juoksemassa, hiekkakuopat lähellä Kolmisoppista. Pojat pääsivät metsään lumihankiin mujuilemaan eli juoksemaan ja kuikkimaan millon minkäkin lumikasan takaa. Leluakin heiteltiin molemmille lumihankeen eli saivat ihan kunnon aamujumpan.

Päivällä kävin treenaamassa pitkästä aikaa omatoimisesti tokoa. Otin ruutua, seuruuta ja noudon. Ruutu oli hämmentävän hyvä. Nemppa lähti pelkällä suullisella lähetyksellä kovaa kyytiä ruutuun ja löysi oikean paikan hienosti. "Seis"-käskystä kääntyi tosi napakasti, vaikka mun palkkaus olikin taas ihan myöhässä. Tein nelisen kertaa ilman kosketusalustan ja joka kerta löysi paikan keskeltä hyvin. OHO! Tämä on jäänyt hyvin takaraivoon.

Seuruupätkät tein lyhyinä. Pitää alkaa tehdä sitä ketjutusta enemmän jatkossa, kunhan saan laadittua ensin jonkin toimintasuunnitelman. Noudon otin 650g kapulalla kerran. Odotti käskyn hyvin ja toi suoraan eteen ja piti kapulaa kivasti paikoillaan 3s, joten palkkasin siitä. Nemon kanssa ei kyllä saa syyllistyä liialliseen jankkaamiseen, sillä menee niin herkästi mielenkiinto sitten kokonaan ja alkaa tehdä liiallisten toistojen myötä huonommin.