Jee, lopultakin viikonloppu koitti ja oli aikaa puuhailla Nemon kanssa! Nykyisin arkipäivät hurahtavat ohi ihan huomaamatta, kun olen päivät töissä ja illat väkerrän milloin mitäkin tuntisuunnitelmaa tai tarkistan kokeita.

Tänään kävin pitkästä aikaa treenaamassa ohjattua ja merkkiä. Alkuun pelkkää merkkiä. Eka merkille jäänti oli huono, kutsuin siitä takaisin. Seuraavalla ihan nappi ja pari nappia lisää. Kiva, että Nemo on nyt hogannut mitä kartio-tötsän kanssa tehdään. Tämän jälkeen tein ohjatun ekaa kertaa puhtaalla merkille lähetyksellä kauempaa ja siitä suoraan nouto vasemmalle ilman välipalkkaa. Kaksi kertaa Nemo teki ihan loistosuorituksen ja jätin homman siihen. Välissä lisäsin vähän etäisyyttä merkistä leluihin. Ei ollut yhtään menossa oikealle niin kuin aika usein menee, kun lähetän vasemmalle. Merkille menot olivat vauhdikkaita ja merkki etutassujen välissä. Jes!

Tein pari pätkää seuruuta, käännökset molempiin suuntiin ja täyskäännöstä. Näissä oli aika kärsimätön eli ei malttanut pitää kontaktia. Tein viimoisen patukka kainalossa, että kontakti varmasti pysyisi hamaan loppuun asti.

Loppuun vielä eteenmeno niin, että vein patukan ehkä 20 m päähän niin että Nemo näki. Odotti hyvin käskyn ja sinkosi eteen hakemaan patukkansa. Tästä voisi siirtyä asteelle c eli alkaa joka metsälenkeillä treenata enemmän käskystä maahanmenoa ja palkkailla siitä. Tämä eteenmenon treenamiskuvio on mulle jotenkin vielä vähän hämy. Toiset sanoo, että aina treenatessa patukka päätyyn, mutta johtaako se sitten kisoissa siihen, että koira haahuilee siellä päädyssä innolla etsimässä patukkaansa. Ehkä tosiaan keskityn enemmän siihen maahan-treeniin, että kuuntelee maahan käskyn mielummin kuin penkoo leluaan päädystä.

Eilen tein muutamia sivulla siirtymisiä. Oikealle siirtymät on parantuneet aika paljon eli osaa jo aika kivasti hakea paikan pienellä u-kaarella viereen. Vasemmalle menot on edelleen vaikeita. Kun sanon "siirry" ja siirrän jalkaa, Nemo pomppaa ylös, muttei oikein liiku mihinkään ellen pidä namia kädessä kiinni reidessä ja ohjaa sillä pysymään sivulla.