Meikäläinen on flunssaillut sitten loppuloman, joten kaikki suunnitelmat Nemon kanssa treenaamisesta ovat jääneet toteuttamatta. Käytiin kuitenkin tekemässä pk-treeneissä esteet. Treeneissä ei ollut mitään tungosta, ainoastaan kolme treenaavaa koiraa.

Tehtiin hyppyä nyt viritetyllä agiesteellä, jossa ylärima 70 sentissä ja välissä keppejä esteeksi, ettei mene ali. Tämä este on Nemolle selvästi mieluisampi, kun näkee toiselle puolelle. Tehtiin lautasen kanssa. Alussa avustamassa ollut kouluttaja laittoi lautasen suoraan maahan, jolloin Nemo sinkosi nätisti keppien lomasta yläriman alta toiselle puolelle. Sen jälkeen kouluttaja piti alustaa ylhäällä niin pitkään, että Nemo oli hypännyt ja vasta sen jälkeen antoi siltä palkan. Itse juoksin vielä rinnalla ohjaamassa hyppyyn ja palkkaamassa vielä toisella puolella. Tämä homma toimi hyvin ja Nemolla oli selväti into hyppäämiseen - saihan se joka hypystä tuplapalkan. Pidemmällä välillä esteeseen ponnistaa kaukaa ja meinaa tulla riman päälle. Siirrettiin siis lähtöpaikkaa eteenpäin, minkä jälkeen ponnisti lähempää ja hyppy oli paljon parempi.

Kouluttaja olisi mieluusti hypyttänyt samalla draivilla vielä oikealta pk-esteeltä, mutta se oli jo ehditty hilata toisen koiran käyttöön kentän toiselle puolelle. Tehtiin sitten vielä A:ta. Tässä taas maksimoin onnistumisen juoksuttamalla ensin edestakaisin ja juoksin itse taas rinnalla. Tässä huomasi taas innon tekemiseen, kun Nemo meinasi odota-käskystäkin singota esteelle. Tein yhden noudon 650g kapulalla, tämä ihan nappi, joten jätin homman siihen. Ainoana korjauksena mainittakoon kapulan luovutus, jonka toi vinoon, muttei tiputtanut vaikka koitin palkata takin alta suoraan A:lta tulosta. Otti palkan vastaan vasta kun oli saanut luovuttaa irti-käskyllä kapulan. No osaa se sentään jotain! :)

Jatketaan tätä hyppyprojektia taas ensi treeneissä. Pitää muistaa käyttää tuota lautasen käyttöä (ylhäällä pito suuntimena) ja hypytystä ensin agiesteellä seuraavissakin treeneissä. Kouluttaja suositteli, että teen ensin pari onnistunutta hyppyä korkealta agiesteeltä ennen menoa pk-esteelle. Pk-este voi olla Nemolle kovempi pala, kun siitä ei näe läpi. Koitetaan saada hyppäämään estettä silloin, kun sillä on jo valmiiksi hyvä draivi ja onnistuneita suorituksia alla.