Viikonloppuna käytiin taas visiitillä Espoossa. Junamatkat meni taas ihan kivasti. Nemo sai menomatkalla paljon rapsutuksia ja huomiota junan henkilökunnalta, myymäläkärryn nainen kävi Nemoa moikkailemassa jopa kahteen otteeseen.

Junareissun jälkeen käytiin lenkittelemässä koiria ensin metsässä. Tämän jälkeen vietiin vanhus kotiin ja lähdettiin vielä käyttämään Nemoa lisälenkillä. Käytiin heppatallin mäessa heittelemässä punaista hämähäkkifrisbeeta poitsulle. Nemo juoksenteli ihan innoissaan lelunsa perässä. Perjantaina käytiin kahden koiran kanssa mäessä leikkimässä. Vanhempi koira pyöri lähinnä heinikossa, kun pienempi juoksenteli lelunsa perässä. Sain Nellin tuomaan keppiä n. puolen metrin päästä pari kertaa, se oli jo melkoinen ihme.

Lauantaina käytiin sitten treffaamassa Nemon siskoa Kiiraa ja kasvattaja Ellaa sekä ihanaa narttupentulaumaa Nurmijärvellä. Mentiin Nemon kanssa ensin bussilla Helsinkiin, missä odoteltiin sopivaa bussia tunnin verran. Pörryyteltiin sitten vielä bussilla tunnin verran Nurmijärvelle. Hienosti Nemo jaksoi matkustaa, vaikka odoteltiin Kampin terminaalissa puolisen tuntia. Ella oli meitä sitten vastassa bussiasemalla ja Nemo spottasi jo autossa ihanat kaksi narttupentua takapenkiltä.

Ellan pihassa Nemolla oli kuudes vaihde päällä ja kiskoi joka suuntaan. Meinasi mennä ihan totaalisesti hermot ja lopulta pyysinkin Ellalta häkkiä lainaan, että saan Nemon välillä pois käsistä. Meillä on ilmeisesti vielä hommia johtajuusjuttujen kanssa, kun tuo koira vetelee menemään miten huvittaa.

Piiraisen Heli oli tullut Ellan luo kyläilemään ja opetti meille koiratanssia. Alussa kuunneltiin erilaisia kappaleita, joiden aikana piti sitten koiran kanssa kokeilla liikkumista. Pidin tästä pätkästä puolet aikaa Nemon häkissä, kun poitsu ei olisi pystynyt keskittymään mihinkään. Iltaa myöten Nemo onneksi rauhoittui sen verran, että päästiin ihan vapaanakin kokeilemaan liikkeitä. Heli näytti koiriensa kanssa pari tanssipätkää. Päästiin kokeilemaan koiratanssia myös esineiden kanssa improvisoiden sekä kokeiltiin erilaisia tasoja. Koiran kanssa piti tehdä kolmen liikkeen sarja, jota sitten hinkkailtiin useampaankin kertaan.

Alussa koiratanssi kuulosti kamalan vaikealta, kun Nemolle ei ole tullut opetettua mitään temppuja eikä kontakti alussa pelannut ollenkaan. Loppuillasta sen sijaan saatiin jo tehtyä vähän pidempiä pätkiä ja kierittiin Nemon kanssa samaan aikaan mahalteen maassa. Oli hauska tutustua uuteen lajiin ja luultavasti alan treenailemaan erilasia temppuja jatkossa vähän enemmän. Voisi olla hyvää treeniä koiran ohjaamisen kannalta ja lisäksi pikku tempuista on kuulemma hyötyä myös kokeissa, jos koira joutuu odottelemaan pitkään. Koiran mielen saa pidettyä vireänä esim. pikku sormen kosketusten yms. avulla.

Ilta venähti huomaamatta aika pitkäsksi ja vielä puoli yhden aikaan ruokailtiin Ellan luona iltapalaa. Nemoa ei voinut pitää sisällä ollenkaan, kun meni niin sekaisin ihanista narttupennuista. Voi että noita poitsun hormoneja! Nemo sai sitten oleilla välillä pihalla häkissä (jonne onnistui myös oksentamaan) sekä Ellan eteisessä. Lähdettiin Nemon kanssa yhden aikaan yöllä taksilla kotiin ja oltiin takaisin Espoossa klo 02.00. Sellainen noin 11 tunnin reissu. Nemo oli niin väsy, että simahti saman tien eteiseen. Kiitos vielä Ellalle tarjoamisista ja Helille tanssiopetuksesta ja treenivinkeistä! Oli kiva nähdä myös Kiira-siskoa ja Annaa sekä uusia ihania pupseja! :)

Sunnuntaina käytiin sitten Nemon ja äipän kanssa  parin tunnin kävelylenkki merenrantaa pitkin lintutornille. Nemo pääsi matkalla kahlailemaankin mereen. Uimaankin olisi mennyt, mutta en viitsinyt päästää, kun vieressä oli pariskunta asettautumassa pknikille. Olisi ollut kiva, jos Nemo olisi mennyt viltille kuivattelemaan. Illalla käytiin vielä juoksuttamassa Nemoa metsässä vajaan tunnin verran.

Kotiin lähdettiin junalla maanantaina ja poitsu nukkui koko matkan junan lattialla. Sama uninen meininki on jatkunut vielä tänäänkin, sohvan takaa kuuluu vain pihinää ja tuhinaa. Ehkäpä se tuosta taas illaksi toipuu normaalivireeseen. Ilma on tänäänkin hieno, voisi katsoa, jos ehdittäisiin illalla tekemään vaikka esineruutua!

Pääsiäisasetelma