Nempan kanssa ollaan koitettu tokostella vähän joka päivä. Tänään treenailtiin taas vähän seuruuta ja luoksetuloa. Nempalla on vähän paha tapa istua vinoon ja varastaa sivulletuloa. Näitä olen koittanut karsia pois. Kuka ne on opettanut pieleen? Ei voi kuin katsoa peiliin.

Jälkeä käytiin treenaamassa. Viimeksi metsässä metsästeltiin keppejä viikko sitten, joten päätin lähteä taas kokeilemaan. Tällä kertaa käytin Nempan kasvattajalta saatua vinkkiä ripotella keppejä enemmän loppuun. Kasvattajan neuvo oli laittaa yksi keppi päähän, mutta tiesin, ettei yksi keppi Nempalle riitä, kun ei ekaa ja ainoaa keppiä välttämättä nosta. Tein Nemolle jäljen Kolmisoppiselle, jossa päässä neljä keppiä. Ideana, että kun yhden nostaa, saa palkan. No, tässä kävi sitten perinteinen eli Nemo jäljesti tosi kivasti, mutta ei nostanut yhtään keppiä vaikka kahdelle vikalle stoppasin. Meinasi tehdä sen sijaan terävän kulman ja lähteä seuraamaan poistumishajua. Hitsi! Homma meni uusiksi. Tyhmä jäljentekijä ei ollut tajunnut edes laittaa hätävarapurkkia jäljen päähän tällaisten tilanteiden varalle.

Toinen jälki tehtiin samaan maastoon, joka oli kivan aukeaa sammalpohjaista metsää. Nyt pelattiin varman päälle eli jäljellä peräkkäin seitsemän keppiä ja ruokakuppi. Jokaisen kepin kohdalla rukoilin mielessäni "nosta, nosta". Kahden yli käveli, sitten bongasi yhden ja PÄNG äkkiä ruoka eteen. Tästä Nemppa sitten innostui ja nosti kaikki loput kepit ja jäljesti itsensä vielä jälkikipollekin. Jee! Pitkästä aikaa taas onnistuminen. Tällainen harjoitus tehdään uudestaan tällä viikolla, tosin pidennetään vähän matkaa. Molemmat jäljet oli superlyhyitä, Nemppa olisi selvästi halunnut vielä nuuhkia pidemmänkin matkan. Jäljestys oli kivan rauhallista eikä nyt jäänyt hohhoilemaan paikoilleen. Ehkä se tästä taas lähtee uuteen nousuun. Jälki poitsulla on hallussa, kunhan hogaisi nyt alkaa nostelemaan noita keppejä eikä tökkisi vaan.