Käytiin poitsun kanssa pitkästä aikaa taas huiskimassa tokotreeneissä. Edettiin alokasluokan liikkeiden mukaan eli lähes kaikki osa-alueet käytin läpi.

Alkuun treeneissä jonkinlaisena hallikukkasena ollut harjoittelija kävi katsastamassa hampaat eli luoksepäästävyyden tsekkaus. Nemppa lähti vähän hampaiden katsomisen jälkeen tytön perään, muuten antoi katsoa hampaat hienosti. Tämän jälkeen maassamakuu tasan 2 minuuttia. Nyt ilman minkäänlaista häiriötä tämä sujui todella hienosti, ei liikkumista tai kellahtamista kyljelleen. Nemo selvästi kuunteli liikenteen ääniä ja tarkkaili mua ja muita, joten oli aika skarppina. Poitsu ei kuitenkaan näyttänyt siltä, että olisi lähtenyt huitelemaan omia aikojaan. Tähän voi kohta alkaa jo vähän luottaa.

Tehtiin ryhmässä seuruut hihnan kanssa. Nemo oli vähän kuin unessa, ei oikein pitänyt kontaktia ja käännöksissä haahuili missä sattui. Vapaana seuraaminen yksitellen, tämä se vasta karseaa olikin! Poitsu jäi paikoilleen haistelemaan maata ja ihan ulalla koko ukko. Paikoin taas ihan hyvää suorittamista, mutta käskyjä ja kannustusta piti jaella koko ajan. Ou nou! Jossakin välissä kokeilin seuruuta lelun kanssa ja tässä tekeminen miljoona kertaa parempaa. Pitää muistaa sujauttaa se lelu kainaloon jatkossa seuraamisessa ihan joka kerta ja palkata vähän lyhyemmistä pätkistä.

Liikkeestä maahanmenoissa ja seisomisessa vähän sama meininki, seuraaminen kuin jollain zombilla. Maahanmenot pari kertaa ihan ok, seisomiset vähän takkuilevia (pari hyvää). Mamma käski seisomisesta kerran väärän käskynkin, joten vika ei ollut vain koirassa.

Luoksetulo oli tänään mahtava, eteen istuminen todella hyvä ja suora! Odotti käskyn sivullekin hyvin, tosin istui himppa vinoon. Eteentulosta kuitenkin iso kiitos Nempalle.

Hyppy-seiso tänään vähän kangerteleva. Hyppy käskyt ilman lautasta ihan ok, mutta seisominen on herkkää eli se peppu livahtaa maahan herkästi. Tästä kouluttaja kommentoi, että istuminen jätetään seisomisen yhteydessä kokonaan pois. Eipä tuota seisomista olla taas hirveästi harjoiteltukaan, mutta jatkossa palkkaan aina vain seisomisesta ja vapautus siitä suoraan.

Loppuun kokeiltiin vielä perusasennosta peruutusta taakse ja "tadaa!" Nemppa osoitti, että "mami minä osaan peruuttaa pari askelta sivulla!" Tällaisia kivoja pikku ylläreitä on kiva kohdata treeneissä!! Olin ihan varma, ettei peruuttamisesta tule mitään.

Nemolle myös paljon pisteitä rauhallisuudesta eli alussa paikallamakuun ja muun yhteydessä nähtiin sellaista Nemoa, että "minä istun tässä sivulla ja katson ihan rauhassa": Jes! Muissa treeneissä tässä kohtaa olisi jo kistottu sinne sun tänne. Sisääntulossa pakollinen riuhtominen, samoin kuin treenien lopussa. Mutta alku antaa odottaa, että Nemppa osaa kyllä olla rauhassakin ihan paikoillaan, jos haluaa. Mami oli tänään oikein superrauhallinen ja rapsutteli ja silitti oikein rauhallisesti. Alusta jätettiin myös alkuleikit lelulla pois ja leikittiin vain palkkana seuruusta ja muusta.

Lisätreeninä seuraamisen ja muun oheen pitää vielä ottaa yhteistyö ja kontakti eli koiraan pitäisi kentällä edelleen saada vähän kivuttomammin yhteys (pitäisköhän hankkia vinkulelu, jolla kontaktin saisi sekunnissa?). Yksi pöhelöpää kun alkaa kesken treenejä kaivaa jotain monttua kenttään, kun siinä on joku hyvä haju! Muut kaksi koiraa ovat jo sen verran tuttuja, että ne eivät enää niin hirveästi kiinnosta, mutta hajut ovat ihania ja uusia! Tällä viikolla vielä yksityistreeni kouluttajan kanssa, jonne pitää mietiskellä hyviä treenauksen aiheita - ja niitähän riittää.