Tokokurssi lipui tänään yli puolenvälin. Treeneissä tehtiin taas paljon kaikenlaista, jopa voittajaluokan juttuja. Alkuun taas luoksepäästävyys ja maassamakuu 1 min 45 s. Maassamakuu jänskätti aika paljon, koska toisella puolella pressuverhoa suoritettiin eräälle koiralle peruskurssin loppukoetta. Nemo makasi reilun minuutin mainiosti, mutta "tule, tule. tule" -kiljahdukset toiselta puolelta oli liikaa. Koira pompsahti ylös, otti askeleen ja sormen napsautuksella ja sormen näytöllä maahan onneksi meni takaisin maahan. Oli ihan hyvä harjoitella pitkää maassamakuuta häiriön alla, harmi vaan kun ei mennyt ihan nappiin. Heti maassamakuun jälkeen Nemo kuuli vinkulelun ininää ja sitten oli jo ihan hilkulla, ettei Nemppa singahtanut toiselle puolelle. Vinkuinku-häiriö on Nemolle vielä ihan liikaa.

Sitten tehtiin seuraamista käännöksillä eri suuntiin sekä täyskäännöksiä. Tässä emäntä saisi taas olla vähän enemmän hereillä, ettei käänny vasen-käskystä oikealle :). Seuraaminen meni vähän paremmin, kun ei ollut nakinpalaa silmässä. Kuitenkin jostain syystä vähän jätätti ja käännökset on aika vaikeita molemmille. Varsinkin paikkakäännökset vasemmalle on vaikeita, kun Nemo ei osaa vielä oikeaa pepun liikautustekniikkaa. No, näitä treenaillaan.

Harjoiteltiin rivissä liikkumista sivulle oikealle ja vasemmalle. Tämäkin on kohtuullisen haasteellinen liike, kun koira pomppii nakin perässä miten sattuu ja tarjoaa vasemmalle siirtymisen välissä jopa pyörimistä :). Joskus Nemppa saisi olla hitusen hitaampi, että emäntä pysyy perässä. Vasemmalle liikkumisessa otin käskyksi "siirry". Voitais näitäkin jossain välissä vähän treenailla, ihan hyvää harjoitusta Nemon päälle ja ohjaajan koordinaatiolle.

Treenailtiin aika monta toistoa liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Ensin vuorotellen vaihdellen, sitten käskytyksestä ja vielä niin, että kahdella on eri käsky kuin yhdellä koirista. Nemolla seisomiset meni tänään ihan hyvin, jopa pelkästä käskystä. Maahanmeno sen sijaan oli käsittämätön. Vasta toisella käskyllä maahan ja siitäkin välillä jäi toljottamaan peppu pystyssä kummissaan: "Pitääkö todella mennä maahan?".  OIkeastaan saatiin vaan pari liikkeestä maahanmenoa menemään nopeilla maahanmenoilla hyvin, vaikka tein välissä pelkkää nopeaa käskyä maahan ja siitä palkkausta. Kummallista. Aloin jo epäillä, että koirassa on jokin vialla, jalka kipeä yms. Ilmeisesti tänään ei vain huvittanut. No ainakin se vaikeampi liike seisominen oli tänään hyvä.

Sillä aikaa kun kaksi hinkkaili jättöliikkeitä vuorotellen, kolmas koira teki hyppy-seisoa. Tässä tehtiin eka kolmisen kertaa lautasen kanssa ja muutama kerta vielä ilman lautasta. Nemo oli vähän hämillään, kun hypyn toisella puolella ei ollutkaan mitään ja jäi vähän välille empimään. Meni kuitenkin ihan hyvin yli. Seisotukset meni ihan ok, joka hypyllä muutama askel lähinnä palkkausvaiheessa. Pitää harjoitella palkkaamaan ripeästi niin, että koira ei ehdi liikkua. Jatkossa tehdään alkuun aina lautasen kanssa, mutta sen jälkeen aletaan tekemään enemmän hyppyä ilman lautasta, että Nemo tajuaa homman paremmin ja oppii jäämään odottamaan seisomisesta palkkaa (ja todennäköisesti ennakoimaan :).

Tehtiin noutoa kapulalla. Nouto oli tänään aika löysä ja toi kapulan takaisinkin ihme kaartoreittiä (oli kai menossa leikkimään toisen koiran kapulalla). Luovutuksessa peruutin kolmisen kertaa, että sain kapulan lähemmäksi. Kokeiltiin Nemolla metallikapulan noutoa ja poitsu haki sen heti. Joka heitolla toi metallisen kapulan (tosin vähän varovaisemmin). Lopussa tein lyhyen välimatkan noudon lähetyksellä, tämäkin sujui.

Sitten tehtiin vielä kauko-ohjausta. Näissä taas muutamia hyviä suorituksia ja muutamia ei niin hyviä. Maahanmeno taas oudon vaisu (?), istumiset terävämpiä. Jossain vaiheessa meni itse maahan ja maahan-käsky meni ihan päin prinkkalaa. Jossain kohdin tarjosi maahanmenoon jopa seisomista (?!). Kummallista.

Ihan loppuun vielä pujottelu kolmen koiran välistä vapaana. Seuraaminen paikoin ihan hyvää, muuten jätätti aika paljon. Kouluttajan koiraa lähti heti perusasennosta tutkimaan, mistä sitten pannasta retuutus omalle paikalle. Pujottelussa livahti kerran haistamaan koiraa, muuten meni ihan kohtuullisen hyvin. Eka pujottelu vapaana koirien välissä, nyt sekin on koettu.

Nemon tekeminen selvästi hiipui loppua kohden. Asiaa oli mielettömän paljon, joten en yhtään ihmettele, ettei seuruut enää tunnin treenien jälkeen ollut huipussaan. Viime viikollakin treenailtiin aika paljon, nyt pidetään pari välipäivää ja tehdään vaan kaikkea kivaa (eikä yhtään seuraamista).