Tänään ollaan treenattu jälkeä ihan urakalla. Aamulla Nemppa oli kuin mikäkin räjähtämispisteessä oleva pommi, kun hörvääminen lenkin jälkeen oli sitä luokkaa. Käytiin sitten tekemässä Nempalle keppijana Jaon nurmikolle. Janalla kahdeksan keppiä. Nempalla oli järjetön meno päällä ja sujahteli janalla kuin mikäkin ohjus. Puolet kepeistä meni ohi vaan sen takia, kun poitsulla oli niin kiire pyöriä ympyrää. Hyvin jonkun pissiläikän kuitenin spottasi, mutta kovin tarkkaa meno ei ollut. Tehtiin sitten heti perään toinen jana. Tällä kertaa eka keppi meni ohi, kun poitsu rynnisti etsimään, loput nosteli vähän paremmin. Leikittiin kepeillä ja palkkasin vikasta kepistä patukalla. Hassusti keppien etsinnässä näkyi vähän esineruutumaisia piirteitä eli kävi tekemässä laajaa kaarta nenä maassa.

Iltasella käytiin sitten Ilonan kanssa jäljestämässä. Aluksi ajateltiin tehdä jäljet Hiihtomaan ekalle puomille. Pykläsin Nemolle kevythäkin pystyyn ja lähdettiin katsomaan maastoja. Samassa bongattiin metsästä sitten sienestäjä, joka oikein oivallisesti kävi sitten sotkemassa koko jälkitreeniin tarkoitetun alueen. Siirryttiin vähän matkaa eteenpäin. Ilona teki Nemolle jäljen, jolla 8 keppiä ja yksi suora kulma. Itse tein Ilonan koirille myös jäljet ja toiselle vielä keppijanan. Nempan jäljenajo oli ihan eri luokkaa kuin viimeksi. Kepeistä merkkasi tai nosti suoraan 6/8. Ensimmäinen keppi meni ohi alkupööpöilyssä ja toinen pikku mutkalla jäljeltä.

Palkkasin kahdesta kepistä koiranjauhelihalla ja muista nakeilla. Lopussa ajattelin palkata patukalla vikasta kepistä, mutta Nemo katsoi mua ihan tyhmän näköisenä ja jatkoi matkaa poistumisjälkeä pitkin. Otin sitten valjaat pois ja leikittiin kepeillä. Kivasti se jaksaa etsiä keppejä maastosta, vaikka niitä heittäisi sinne useammankin. Joskus on niin hassu, kun bongaa kaksi keppiä ja koittaa tunkea niitä samaan aikaan suuhun tai arpoo, että kumman nyt ottais. Jälki vanheni vain reilut 30 min, mutta meni kyllä ihan ok. Paljon ainakin tuli tänään toistoja ja palkkaa kepeistä. Ihan hyvin se Nemppa on taas palannut siihen, että tajuaa nostella keppejä ja antaa käteen. Ei muuta kuin uutta jälkeä taas tekemään!