Tänään oli siis toinen tokokoulutuksen koulutustapaamisista Seppälässä. Meidän treeneihin lähtö meni vähän paniikinomaisissa merkeissä, kun oikea bussi ei ilmaantunut lainkaan ja jouduin tekemään erittäin hätäisiä ratkaisuja, että ehdin ajoissa treeneihin. Yhdellä bussilla keskustaan, juoksu laiturin päähän, toisella Seppälään ja puolijuoksua treenipaikalle. Ehdittiin tasan puoli kasiksi treenipaikan ovelle!

Treenipoppoo oli kutistunut viime kerrasta kolmeen koirakkoon, mikä sopi mulle mainiosti. Nemolla ei ollut nyt niin pahoja häiriöitä, kun muut koirat oli hiljaisia ja rauhallisia. Treenien alussa tehtiin lähinnä perusasentoa, paikallamakuuta ja paikalla istumista. Paikallamakuussa aika oli 2,5 minuuttia välipakkauksilla. Nemo pysyi hyvin maassa, tosin oli aika mutkalla. Alussa tehtiin myös koirien luoksepäästävyys. Nemo antoi katsoa hampaansa hienosti ja malttoi istua peppu maassa (ei lähtenyt pakittamaan tai vastaan). Edistystä!

Treenailtiin seuraamistakin. Nemolla oli tänään varsin hyvä kontakti ja seuruupätkät meni mallikkaasti. Yhdestä askeleesta päästään nopeasti viiteen askeleeseen ja kontakti oli ekaa kertaa varmaan ikinä tiivisti, ei vilkuiluja ekallakaan askeleella alas. Jes! Ehkä ne paikalla törröttämiset ja "seuraa" hokemiset alkaa kantaa hedelmää. Nakki siirtyi oikeaan käteen, mikä toimi palkkauksessa hyvin. Nemo ei seurannut vasenta kättä niin paljon.

Treenailtiin liikkeestä maahanmenoa ihan vapaasta liikkumisesta. Tässä iloista oli se, että Nemo hakeitui tosi hyvin heti sivulle ja otti kontaktin. Alasmenot oli teräviä ja paikallapysymiset hyviä. Tehtiin tätä ihan hihna maassa laahaten eikä Nemo vilkuillutkaan ympärilleen. Liikkeestä maahanmenossa Nemo seurasi pari kertaa hyvin kentän puoliväliin, meni maahan ja pysyi maassa. Istumiset perusasentoon hypähti aika kivasti, ei ennakointia. Kouluttajan mukaan tämä liikkeestä maahanmeno on meillä aika valmis (sit enää se seuraaminen!).

Sitten tehtiin hyppyä. Nemo innostui heti, kun näki tokohypyn, mikä on varsin hyvä merkki. Tehtiin hyppyä laittamalla makupala lautaselle toiselle puolelle (vein namin lautasella hypyn yli). Nemo odotti aika hyvin käskyä (olisi halunnut varastaa) ja kuunteli kivasti seiso-käskyn. Saatiin tehtyä kaksi hyvää suoritusta niin, että sain Nemon palkattua hypyn jälkeen kaksi kertaa paikalla seisomisesta. Nemo osaa hyppykäskyn! Kokeiltiin hyppyä ilman käsiavustusta ja sehän toimi. Jätte bra!

Samaan aikaan, kun yksi koira teki hyppyä, muut treenaili paikalla istumista ja luoksetuloa. Tässä saatiin monta hyvää suoritusta paikalla istumisesta. Luoksetulotkin oli teräviä, tosin Nemo meinasi reagoida muidenkin koirien luoksetulo ja hyppykäskyihin.

Loppupuolella otettiin vielä luoksetuloa. Tämä liike on Nemolle piinallinen, kun muut koirat saa kivan kutsun ja pääsee juoksemaan. Nemo kiskoi luoksekutsujan luo ja vikisi kuin mikäkin pikkumarsu! Ilmeisen mieluinen käsky, kun muidenkin koiranomistajien luo pitäisi aina päästä. Oma luoksetulo oli räväkkä, mutta Nemo istui eteen taas kuin mikäkin vänkyrä. Tehtiin sitten pari lähiotosta, joissa eteentulo suora. Nakki pitää siirtää oikeaan käteen ja pitää hyvin keskellä!

Tänään oli siis varsin tulokselliset treenit. Kouluttajakin sanoi, että Nemo on miellyttävän oloinen koira. Ainakin vilkas ja eloisa tapaus se on! Nemolla oli tänään hyvä tekemisen draivi alkuhööpöilystä huolimatta. Aamupalan antamisen unohtaminen oli hyvä, sillä Nemo oli tosi ahne ja jaksoi tehdä hommia palkkansa eteen, tosin pakollisia sinkoilujakin ilmeni taas pari. Varsinkin lihapullat oli tänään ihania, meinasi napata lihapullan kouluttajankin näpeistä!  Kontrollia harjoittelemme vielä. Tästä on kuitenkin  hyvä jatkaa taas eteenpäin.