Tänään käytiin Nemon kanssa pitkästä aikaa Aholaidan kentällä kspky:n treeneissä. Treenailtiin Nempan kanssa vuorotellen toisen bortsun kanssa. Hannan kanssa katsottiin alkuun vähän seuraamista ja sitten noutoa.

Seuraamisessa tehtiin ihan lyhyitä pätkiä, ei ollut mun mielestä Nemon parasta osaamista. Kommentit olivat kuitenkin ihan rohkaisevia eli ollaan edistytty talvesta ja seuruu on ihan nättiä. Vielä pitää kehittää seuruuseen ilmettä ja intoa. Palkkasin aluksi namilla, mutta lelun kanssa saatiin touhuun vähän enemmän menoa ja meininkiä. Jatkossa treenataan seuraamista lelulla ja kaikenlainen porsastelu on sallittua! Nemolle pitäisi saada intoa seuraamiseen, että pystyy etenemään hyvällä vireellä pidempiäkin pätkiä.

Noudossa myös samantyylinen linja eli Nemolle teetetään jatkossa paljon vauhtinoutoja. Noutojen pitää olla kivoja eikä loppuasentoa välttämättä tarvitse aina ottaa mukaan. Viidestä noudosta kolme voisi olla vauhtinoutoja, loput virallisempia. Hanna neuvoi laittamaan purupatukan takin alle piiloon ja peruuttamaan koirasta. Koira saa napata lelunsa sitten takin alta. Hanna näytti Nemon kanssa vähän vauhtinoutamista eli heitti kapulan ja luoksetulovaiheessa heitti purupatukan taakse. Kerran myös niin, että patukka oli piilossa takin alla.

Vähän oli erinäköistä tuo noutaminen eikä kapulan jäyskiminen enää ollut poitsulla ekana mielessä. Joskus on ihan hyvä, että joku näyttää ihan kädestä pitäen, että mitä tuon koiran kanssa tehdään :). Kapulan pitämistä voisi harjoitella siten, että koiran suu suljetaan kapulan ympärille ja kuonoa kosketellaan. Jos jäyskii, pieni kielto esim. naputtamalla koiran nenää. Luovutusta lähemmäs voi treenata niin, että kapulaa ohjataan lähemmäs käsillä pidosta. Kuulemma mielellään puoli vuotta Nemo saisi olla treenatessa porsas eli saisi hyppiä ja intoilla treenivälineistä.

Loppuun tehtiin vielä luoksepäästävyys ja paikallamakuu rivissä useamman koiran kanssa. Nemolle luoksepäästävyydestä kymmenen :). Tämä alkaa sujua. Nemo ei noussut istumasta, vaikka Hanna vähän kopeloi takapäätäkin. Maahanmenossa Nemo meni vähän hämilleen samaan aikaan huudetuista "maahan"-käskyistä ja vähän aikaan pälyili mua, että mitä tapahtuu. Toisella käskyllä meni maahan. Paikallamakuu meni hyvin, Nempppa oli maassa saman ajan kuin muutkin eli pari minuuttia.