Käytiin taas kspky:n treeneissä treenailemassa tottista. Koiria oli paikalla enemmän kuin viimeksi. Porukka meni puoliksi ja treenailtiin itse jälkimmäisessä ryhmässä. Kävin vähän lämmittelemässä Nemoa ennen omaa treenivuoroa, tehdiin kaikkea mahdollista luoksetulosta pujotteluun.

Oman vuoron alkuun tein meidän yksityiskouluttajasta meille yhden hengen henkilöryhmän, jota kierrettiin ensin kauempaa seuruulla ja sen jälkeen ihan lahjetta hipoen. Kontakti pysyi aika kivasti. Tehtiin myös pari koetervehdystä. Onnistuivat hyvin, kunhan Nemo malttoi ensin vähän rauhoittua.

Lopputreenit ei menneetkään sitten ihan niin kuin Strömsössä. Tehtiin hyppyestettä ideana hypyttää kokeeksi vähän korkeammalta. Alkuun lätkästiin kaksi isoa palikkaa, jotka yhteensä noin puolet esteestä. Laitoin lautasen toiselle puolelle, annoin kouluttajalle kasan nakkia ja ruvettiin hyppäämään. Menohypyt tästä korkeudesta hyviä, paluussa kolautti pari kertaa. Kouluttaja nosti korkeutta pikkupalikalla, josta taas menohyppy ok, paluussa kolautti. Kun rupesin kolautuksista huomauttamaan, Nemo otti nokkiinsa ja alkoi kiertää ja kiertää ja kiertää.

Tässä oli aika monta mokaa, mitkä pitää jatkossa eliminoida: 1) kunnon kolautus ja kiellot sekä 2) huonot namit. Jossain välissä kouluttajalla ei ollutkaan enää nakkia laittaa lautaselle, jolloin toinen kouluttaja sinkosi antamaan jonkin oman naminsa. Nemo nappasi namin, käveli kauemmas ja sylkäisi namin pois: mikä kökkyrä tää nyt on? Söi kuitenkin, mutta eipä sitten hypännyt enää.

Koitettiin hetsauksella ja lelun heitolla, kierto. Lopulta otettiin lautaa pois, edelleen kierto. Viimeisenä kouluttaja raahasi Nemon esteen taakse ja mä kutsuin sen esteen edestä ja heilutin lelua, siitä yksi hyppy ja palkka. Tässä oli nyt kaikki ainekset, mitä haluan hyppytreeneissä välttää, joten ensi kerralla vaan pari onnistunutta hyppyä korkeammalta ja that´s it. Nostetaan korkeutta rauhassa, kun saadaan hyppytekniikkaa paremmaksi.

Estettä pitäisi saada nostettua ihan pikkaisen kerrallaan niin että hyppää puhtaasti. Noin kymmenen sentin korotus edelliseen on aika paljon, mutta katotaan miten saadaan tätä eteenpäin jatkossa. Jos olisi mahdollista, kävisin treenaamassa hyppytekniikkaa erikseen esim. matalilla agiesteillä. Sinänsä hankalaa, kun hypytän samaan aikaan sekä tokoestettä että pk-estettä, ei voi vetää rimaa aina vaan ylöspäin. Pitää miettiä tähän joku fiksu suunnitelma.