Viimeiset yhdeksän päivää vietettiin Nemon kanssa Kuusamon jylhissä maisemissa. Kuusamon mökille eli Saunalaiselle mentiin autolla tiistaina. Nemo matkusti hyvin ja rauhallisesti, mitä nyt välillä jahtaili ohi ajavia rekkoja. Nemolle mökkireissu osoittautui kivaksi uudeksi paikaksi, jossa sai uida hullunlailla, juosta vapaana pihalla ja tutkia metsää. Nemppa omaksui pihan rajat nopeasti eikä lähtenyt omille seikkailuilleen, vaikka naapurimökillä olisi ollut vapaana toinen uroskoira.

Nemo ja vanha suola-aitta

Alussa jännitin sitä, eksyykö pihaan poroja, mutta pihapiiriin ei koko aikana eksynyt kuin yksi poro yhtenä aamuna. Silloinkin Nemo oli isäni kanssa lenkillä.Nemo suhtautui poroihin yllättävän lunkisti, vaikka mentiin monta kertaa niistä ohi metrin parin päästä sekä autossa että luonnossa. Olin ajatellut, että Nemo nostaisi poroille metakan, kun kerran pörisee lampaille, lehmille ja hevosillekin. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ainoa asia, joka Nemoa pelotti oli isäni pitkä ja pallomahainen kaveri Veikko, jolle piti pitää metakkaa. Onneksi Nemo tottui Veikkoonkin parissa päivässä ja sitten oltiin jo kerjäämässä rapsutuksia.

Nemon mökkioivallukset top 3:

1) Oma järvi on superkiva!, 2) Mölkky on kiva peli (voi varastaa kapulat), 3) Keittiön pöydältä on hyvä päivystää mölkky-peliä ja järvimaisemia.

Uiminen oli Nemon suosikkihommaa ja aina kun käytiin saunassa, Nemo oli oven takana tai järvessä odottamassa leikkiseuraa. Pärskeiden jahtaaminen oli Nemosta ihan huippukivaa. Poitsua sai koko ajan kieltää menemästä veteen ja rannasta Nemon sai pois vain makkaran avulla. Yhtenä iltana Nemo lähti jopa jahtaamaan järvessä kolme joutsenta. Onneksi juotsenet lähtivät karkuun ennen kuin Nemo ehti niin lähelle, että joutsenet olisivat voineet käydä päälle.

Uimamaisteri ja rantavahti

Nemon kanssa käytiin tutustumassa Kuusamon luontokohteisiin Oulangan kansallispuistossa, käytiin ihailemassa huikeita maisemia ja pyörähdettiin Posiolla. Lauantaina kierrettiin veljen ja Nemon kanssa pieni Karhunkierros 12 km. Jouduttiin huitaisemaan koko matka yhteen pötköön, koska metsässä kimpussa oli koko ajan hirveä hyttysarmeija. Kuviakin piti matkalta räpsiä melko sukkelaan, etteivät hyttyset olisi syöneet Nemoa elävältä. Käytiin ihailemassa mm. Myllykoskea, Kallioporttia, Jyrävää ja Aallokkokoskea. Reitillä oli neljä riippusiltaakin, jotka Nemo ylitti hienosti.

Nemo ja Jyrävä

Yhtenä päivänä käytiin ihastelemassa Kiutaköngästä, n. 300 pitkää koskea, joka ryöppyää jylhien punaruskeiden kallioseinämien välissä. Käytiin myös valloittamassa Iivaara, jolta on huikeat näkymät Kuusamon yli ja maisema jatkuu aina Venäjälle saakka.

Iivaaran huipulla

Kotiin Jyväskylään lähdettiin torstaina aamulla ennen puoli yhdeksää. Ensin ajettiin reilut kaksi tuntia Ouluun, josta jyskytettiin junalla Tampereelle 4,5 tuntia. Tampereelta ajeltiin junalla vielä 1,5 tuntia Jyväskylään. Kotona oltiin illalla kuuden aikaan. Nemppa oli koko matkan rauhallinen, vaikka ensimmäinen juna oli täynnä koiria ja ihmisiä ja toisessakin oli kolme koiraa. Nyt ollaan lunkisti pari päivää, jotta Nemo saa nukuttua mökki-ja matkaväsymyksensä pois. Ensi viikolle on jo treenit suunnitelmissa :).