Eilen illalla käytiin tekemässä Nemolle kevään ensimmäinen esineruutu Kolmisoppiselle. Nemo aavisti heti autossa, että nyt tehdän jotain kivaa ja matka ruutupaikalle oli yhtä kiskontaa. Sai pitää hihnasta ihan kunnolla kiinni, ettei Nemo singonnut samantien metsään. Liivit päälle ja menoksi! Maasto oli melkoista ryteikköä ja keskelle osui lammikkokin. Esineet ruudun takaosassa, jonne ei nähnyt lähetyspaikalta ollenkaan. Ensimmäinen esine tuli heti hienosti käteen ja Nemo haki vielä pallonkin ruudun perukoilta. Yhtään ei nähnyt, onko koira esineen luona tai onko sillä lelu suussa, mutta sieltä se lelu vain tuli. Palkaksi ensin nakkia ja sitten leikkiä purupatukalla. Tämä on syksyltä hyvässä muistissa :).

Sitten käytiin vielä rämpimässä metsässä vajaan tunnin ajan. Mentiin metsää pitkin, ettei tielle satu muita kulkijoita. Ei siellä kyllä ketään muita liikkujia ollut. Nemo juoksi taas ihan riemuissaan ja sai välillä hepulikohtauksenkin ja juoksi ihan kahjona ympyrää. Kerran poitsu hulahti lammikkoon, kun lähti tipsuttamaan lammikon yli ja se olikin vähän syvempi. Uimaankin poitsu olisi mennyt, jos olisi saanut. Rantavedessä piti käydä monta kertaa lutraamassa ja kastamassa tassut.

Nemo keräsi häntäänsä taas hirveän määrän risuja ja kuusenoksia. Pitänee kehittää tuolle poitsulle jonkinlainen suoja häntään, ettei tarvitse aina repiä siitä roskaa irti. Vielä suihkun ja mun repimiskäsittelyn jälkeenkin Nemo löysi hännästään risuja, joita repi irti ja nakerteli olkkarin matolla. Pitää ottaa ihan ohjelmaksi tuon hännän ja peppukarvojen läpikäyminen ja selvittäminen, tuntuu että se on nyt melkoinen karvaryteikkö.