Nemon kanssa oltiin taas tänään Kennelkerhon koulutuksessa. Nyt oli siinä mielessä oivallinen päivä koulutukseen, että päästiin molempiin suuntiin omalla autolla. Koulutuksessa tehtiin tänään lähinnä kontaktijuttuja ja paikallaoloa. Alkuun tehtiin koirista kuja, jonka läpi koirakko menee. Nemo meni kujan läpi ja takaisin tosi nätisti eli sivulla ja piti kontaktia melkein koko ajan. Tehtiin myös pujottelua hiekkaämpärien lomassa niin, että muut koirat on kahdessa rivissä molemmin puolin. Tässäkin Nemo tuli vierellä ihan kivasti. Tötsiä piti haistella kahdesti ja pari kertaa Nemo jäi möllöttämään jotain, mutta tuli kutsusta taas sivulle. Pidin pujottelussa hihnan löysällä ja ohjasin koiraa omalla kropalla, äänellä ja vähän nakeilla. Nemo ei singonnut pujottelussa muiden koirien luo kertaakaan, mikä oli tosi hienoa! Tehtiin pujottelu toiseen kertaan niin, että tötsien päällä oli nameja ja taas Nemo pujotteli vierellä kivasti. Vähän pyrkii eteen, mikä johtuu todennäköisesti palkkauksesta eli nakki vasempaan käteen!

Tehtiin paikallaoloa myös tässä kujamuodostelmassa. Ensin niin, että yksi koira tekee ja sitten kaikki samaan aikaan. Nemo meni maahan ekassa harjoitteessa vasta kolmannella käskyllä, mutta pysyi hyvin hihnan päässä maassa. Toisessa harjoitteessa keskityin siihen, että Nemo menisi maahan suoraksi eikä lotkauttaisi lantiota yli. Tässä ei nyt sitten paikallaoloa paljon keretty edes treenaamaan.

Tehtiin vielä luoksetuloa. Otin Nemon sivulle, jätin istumaan irrallaan ja kävelin kentän päätyyn. Nemppa tuli taas tosi hyvin ja nopeasti kutsusta luokse. Nemo istui taas eteen vinoon, vaikka koitin ohjata palkalla oikeaan asentoon. Ohjaaja antoi tähän vinkin, että laittaa kaksi estettä molemmin puolin ja harjoittelee näiden avulla suoraan istumista eteen. Jännä homma, että koulutuksissa Nemo hinkuu koko ajan muiden koirien luokse, mutta pysyy irrallaan käskyn alla paikoillaan. Hyvä vaan, että jää istumaan eikä karkaa.

Koulutuksen lopussa ohjaaja painotti sitä, että koirille kannattaa opettaa kaikki alusta lähtien johdonmukaisesti. Aina samat käskyt ja toiminta samalla tavalla johdonmukaisesti. Koiran kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei opi asioita väärällä tavalla, mitä on myöhemmin vaikea korjata. Esimerkkinä se, että koira viedään koekehään sivulla eikä anneta juosta paikallamakuuseen miten sattuu. Jos koira oppii menemään suorituspaikalle vapaasti kirmaillen, on käytöstä myöhempiä kokeita varten vaikea korjata. Nemolla oli taas koutuksessa vähän keskittyminen hakusessa, kiskoi muiden koirien luo ja vinkui. Vinkuminen pitää kieltää alkuunsa, ettei ota tavaksi. Käytin Nemoa taas nurmikolla rauhoittumassa ja leikin sivussa lapasen kanssa.

Käytiin myös sunnuntaina pk-koulutuksessa. Paikalla oli meidän lisäksi ainoastaan suursnautseri omistajineen. Koulutus loppui lyhyeen, kun ensimmäisessä kättelyharjoituksessa snautseri hyökkäsi treenin vetäjän kimppuun, repi takin hihan ja teki haavan käteen. Otin Nemon kanssa sitten Keskisuomalaisen parkkiksella muutamia harjoitteita, noutoa kapulalla ja eteenmenoa. Noudossa kokeilin nyt kapulan viemistä eteen. Nemo joutui siis istumaan paikallaan tämän ajan ja hakemaan kapulan käskystä. Tällä harjoituksella voisi saada hillittyä Nemon hinkua jahdata kapulaa. Kapulan kanssa tekeminen on kyllä melkoista pomppimista, kun Nemo koittaa saada kapulan kädestä ja hyppii ympärillä kuin jänis.

Lauantaina käytiin Kolmisoppisella juoksuttamassa Nemoa ensilumen seassa. Tässä vähän esimerkkiä Nemon pomppimisesta :). Otettiin muitakin kuvia ulkoiluretkeltä.

Lumihiutaleiden saalistusta

Ensilumen ihmeet