Nempan kanssa käytiin treenailemassa pitkästä aikaa tokoa Aholaidan kentällä ja samalla tutustuttiin uuteen treenikaveriin Ilonaan, jolla on kaksi bortsua Onni ja Hattis. Ennen treenejä tein odotellessani Ilonaa Nemolla A-etstettä, ensin kaksi ylitystä ja sitten kaksi lelun noutoa yli - ekalla kiersi paluussa, toka meni hyvin. Yhteistreenien alkuun tehtiin paikkamakuu n. 2 min. Sen jälkeen molemmat teki omille koirilleen vähän eri settejä niin, että koirat oli myös toisilleen samalla häiriönä.

Nempalla otin mm. seuruuta, kontakteja, liikkeestä maahanmenon ja seisomisen, leikkinä maahanmenoa ja seisotusta, noutoa kapulalla vauhtinoutoja ja taviksena sekä vähän kaukokäskyinä maahanmenoa ja istumista. Positiivista on, ettei Nemolla ole enää sattunut pitkään aikaan virheitä liikkeestä maahanmenon ja seisomisen kanssa - nyt liikkeet on menneet kaaliin. Seuruussa tein eri mittaisia kontakteja ja houkuttimena käytin nakkia ja palloa. Ihan hyvin menee, kun vauhtiin päästään. Jonkin verran otin käännöksiä ja vauhdin vaihteluita. Seuruu ei kuitenkaan edelleenkään ole se meidän vahvin laji - tuskin tulee olemaankaan. Nemolla ei ole ainakaan vielä hirmuista motivaatiota liikkeeseen, vaikka joka treenikerran koitan pitää innostavana ja palkata hyvin.

Noudossa Nemon motivaatio on vähän elpymään päin, varsinkin vauhtinoudon kanssa. Tulipahan testattua sekin, hakeeko poitsu heitetyn kapulan, vaikka välistä viuhahtaa vahingossa  kaksi kaveria. Kyllä hakee. Vauhtinoutoja ja kapulan luovutusta pitäis kyllä muistaa treenata enemmän.

Loppuun tein vielä Nemolle A-esteen ylitystä toistamiseen, kun toisetkin pääsi ja poitsu kiskoi esteelle ihan hulluna. Yksi edestakainen ylitys nakin kanssa ja yksi lelun nouto esteen yli. Heitin lelun ihan vinoon, näin sen itse esteen reunasta, mutta Nemppa tuli silti hienosti esteen yli lelun kanssa. Ihan viimoisena vielä luoksepäästävyys x 3, joissa ei edelleenkään mitään huomautettavaa. Luoksetulon eteentuloa olen koittanut vahvistaa vähän joka treeniekerran ohessa, kun istumisen vinoon on edelleen tavallisempaa kuin yleistä. Tänäänkin siis muutamia ottoja nakilla eteen suoraan istumaan.

Todella mukavaa oli saada treeniseuraa ja innolla lähdetään Ilonan kanssa uudelleenkin treenaamaan!! Tosi kivaa saada Nemolle vähän vieraita koiria häiriöksi ja vaihtelua treenaamiseen. Samalla pääsee testaamaan vähän Nemon hallittavuutta, joka on lievästi paranemaan päin. Esim. irrottaessani Nemon tolpasta koko koira pääsi karkuun, "Ei" ja "tänne" -käskyillä Nemo tuli kuitenkin luokse eikä mennyt toista koiraa moikkaamaan. Toisten suoritusten perään kiskoo kyllä edelleen, jos mitään omaa tekemistä ei ole käsillä. Pitäähän sitä nyt koittaa vaikka väkipakolla päästä leikkimään toisen koiran lelulla :).

Lisähuomautuksena pitää treenikertomuksen lomaan mainita, että Nemo on syönyt viime aikoina hämmentävän hyvin. Ruoat ovat yleensä hävinneet kupista sen siliän tien. Olen laittanut kuppiin nyt muutaman kerran vähän koiranmakkaraa ja raejuustoa ja Nemolle maistuu! Aamulla tosin meinasi jättää osan koiranmakkarasta syömättä. Painoa poitsulla on viime punnituksen mukaan 18 kiloa eli olemme saavuttaneet tavoitteemme! :)