Treenitaukoilu jatkuu. Iltojen pimentyessä niin nopsaan ei olla oikein joulukiireiden keskellä ehditty treenailemaan. Jotain pientä tehty olkkarissa. Tänään aamulenkillä tein Harjulla vähän luoksetuloa, sivulletuloa ja jalkojen lomasta pujottelua. Yhtenä iltana treenasin myös vähän voittajaluokan sivulla siirtymiä. Nemppa on oppinut melkein kuin itsestään tulemaan suoraan sivulle (ilman kiertoa). Osaa siis peppuaan tässä käyttää ihan kivasti. Ongelmana on vaan se, että on ruvennut luoksetulossakin tulemaan suoraan sivulle. Mietin, että pitäisiköhön tuota sivulle tuloa vähän alkaa selkeyttämään esim. sivulla siirtymisen käskyissä ottaa käyttöön toinen käsky?

Ollaan lähinnä siis viime aikoina vaan lenkkeilty. Poitsut pääsee metsään melkein joka päivä jollakin kolmesta lenkistä. Yleensä juoksutetaan vuorotellen, varsinkin jos lunta on vähän ja pimeää, ettei satu vahinkoja. Nemo ei nimittäin paljon eteensä katsele, kun pinkoo Sipin kanssa. Juoksutetaan vaan aukeammilla teillä, ei ollenkaan tiheämmässä metsässä.

Tänään käytiin kolmatta kertaa tässä kuussa metsäilemässä ja tekemässä ruokaa nuotiolla ja trangialla. Ulkona kokkailu on meidän perheessä top 10 -harrastusten joukossa! Otettiin tällä kertaa vaan Nemo mukaan. Menomatkalla naurettiin Nemon "Kukkulan kuningas" -meiningille, kun poitsun piti mennä parimetrisen ja kapean kiven päälle ähräämään torttua. No siitä kiven päältä näkee kyllä ihan kuka vaan, että "Nemo was here" :) Nemppa sai ulkoilla vapaana sillä aikaa, kun keitettiin ja paistettiin ruokaa. Heittelin Nemolle Frolicceja ison pussin metsään, jotta poitsu pysyisi liikkeellä eikä tylsistyisi. Froliccien loppumisen jälkeen metsään alkoi lennellä makkaraa, juustoa ja karjalanpiirakkaa.Saipahan Nemokin vähän herkutella lumihankien keskellä.

Nemolle on pakko aina koittaa keksiä jotain puuhaa, kun tylsistyy nopeasti, kun ei mennä mihinkään eikä tehdä mitään. Heti kun lähdettiin paluumatkalle Nemo veti hirmuiset hepulit.  Nyt alkaa olla viimeisiä hetkiä retkeillä Kolmisoppisella, jos lumet pysyy maassa. Kohta siellä on joka suuntaan vedettyjä latuja, jolloin sinne ei ole enää mitään asiaa ilman suksia. Ehkä me aletaan sitten harrastaa valjakkohiihtoa (mun hiihtotaidoilla saadaan treenata kyllä jokunen hetki) :). Torstaina lähdetään viettämään joulua Joensuuhun ja tullaan sieltä takaisin Jyväskylään maanantaina. Lisää junaseikkailuja siis luvassa!