Tänään käytiin taas lenkillä Harjulla. Tällä kertaa poikaystävä oli kameran kanssa mukana, joten saatiin otettua muutama ulkoilukuvakin. Nemo vaan on niin vikkelä kuvauskohde, että hyviä poseerauksia on tosi vaikea saada. Nemo kirmaili taas innoissaan lumikasoissa ja jäi vähän väliä hangen päälle istuskelemaan. Ei varmaan vielä näillä keleillä ole kovin hyvä istuskella pitkä aikoja lumella. Otettiin myös luoksetuloa pitkällä välimatkalla ja Nemo pyyhälsi taas molempien luokse pikavauhtia.

Nemoli kulkee hihnassa jo aika nätisti. Ei enää rapsuttele kaulapantaa niin usein kuin aikaisemmin ja kävelee aiempaa rohkeammin. Poikaystävän kanssa Nemo tosin kävelee vähän vastahakoisemmin. Viime päivinä ollaan treenattu maahanmenoa, jonka Nemo tajusi parissa päivässä. Kun namin laittaa lattiaan, Nemo menee nyt jo automaattisesti mahalleen. Pitää vielä tehdä paljon toistoja, että saadaan yhdistettyä käsky liikkeeseen kunnolla. Istuminen tulee aika automaattisesti vähän joka tilanteessa ja tähänkin käskyn yhdistäminen on vielä vaiheessa. Nemo on oppinut odottamaan ruokaansa tosi nätisti, mikä on suuri edistys ensimmäisistä kerroista, jolloin poitsu hyppi jalkaa vasten ja vikisi. Nenäänsä Nemo käyttää superhienosti. Ollaan monena päivänä piiloteltu kämppään juustonpaloja ja Nermo löytää lähes poikkeuksetta kaikki piilotetuimmatkin palaset.

Matokuuri on annettu ja onneksi masu ei mennyt yhtään sekaisin. Eläinlääkärikin on tilattu parin viikon päähän. Eilen käytin Nemon ekaa kertaa pesulla, kun oli onnistunut tahmaamaan itseään jossain. Nemuli ei tykännyt pesusta yhtään vaan kiipeili syliin ja pyrki ovelle. Pesuharjoituksiakin pitää siis vielä tehdä paljon, että Nemo tottuu suihkutteluun. Sitten pitäisi vielä leikata kynnet. Viimeksi kokeillessani kynsien leikkaamista Nemolla oli ihan liikaa energiaa eikä malttanut olla yhtään paikoillaan. Pitää kokeilla leikkaamista uudestaan, kun poika on vähän väsähtäneempi.