Aamulla n. tunnin lenkki Kolmisoppisella. Tuli testattua sekin, että Nemo tulee luokse vaikka lenkkeilija paukahtaa vain parin metrin päästä ohi. Lenkeillä odota-käskyt toimivat varsin hyvin, mikä on lisännyt varmuutta liikkua koira kanssa maastoissa.

Nempan kanssa illalla omat pikkutreenit yliopiston kulmilla. Tehtiin seuraamista kolme eripituista pätkää ja ohjattua noutoa. Seuruu purupatukan kanssa. Ihan kohtuullista oli taas välillä, mutta pidemmät pätkät vieläkin vaikeita ja Nemon mielenkiinto meinaa lopahtaa. Mikähän ihme tähän auttaisi? No, tavoitteeksi olen ottanut nyt treenailla seuruuta lyhyitä pätkiä useita kertoja viikossa ja koittaa kehittää liikettä eteenpäin.

Ohjattua noutoa tein samalla kaavalla kuin viimeksikin eli alussa lelu oikealle, nakkikuppi vasemmalle ja koira keskelle seisomaan. Oli pienoinen yllätys, että Nemo osasi homman heti, vaikka viime treenistä on pitkä aika. Kolmannella kerralla vaihdoin namikupin naruleluun. Kaksi vikaa kertaa niin, että siirsin Nemoa pari metriä lelujen eteen. Joka kerralla osasi aina kääntyä oikeaan suuntaan ja toi lelun mulle. Seisotuksetkin meni hyvin ja Nemoa sai ohjailtua paikoilleen jo ilman nakkiakin. Jee!

Sää oli aika lämmin ja Nemo jostain syystä oksensi nakkinsakin leikin lomassa, mutta ei se menoa haitannut. Nyt voisi alkaa treenata jossain vaiheessa merkkiä ja oikealle menoa. Kiva, että joku juttu on mennyt nopsaan jakeluun. Loppuun vielä kaukokäskyjä n. metrin päähän maahan ja istu vuorotellen. Kaukokäskytystäkin voisi treenata vähän enemmän, varsinkin seisotus on vaikea, kun Nemppa aina paukauttaa takajalat taakse. Samoin ruutua voisi alkaa treenailla myös vaikka kosketusalustan kanssa, tämä on varmaan vähän helpompaa nyt, kun Nemo saa eteen-käskyn.

Huomenna menen Lievestuoreelle BH-kokeeseen järjestäjäksi. Saa nähdä, onko tämän reissun jälkeen hirveä himo päästä itsekin koetta suorittamaan :).