Treenitauko loppui ja päästiin tänään Killerille treenaamaan pk-juttuja. Koiria oli paikalla meidän lisäksi kolme: sakemanni, briard ja hollanninpainenkoira. Ekaa kertaa oli ihan ohjatut treenit eli valmiiksi suunniteltu ohjelma. Oma suunnitelma oli ottaa Nemolle estenoutoja A:lla ja hypyllä ja häiriötreeniä tai jättäviä liikkeitä. Hanna oli suunnitellut hyppytreeniä, mikä passisi meille hyvin. Tehtiin hyppyä viidellä peräkkäisellä agiesteellä, joiden välissä n. 5 ja puoli kengänmittaa pikkukoirille eli hollantilaiselle ja Nemolle. Koira jätettiin hyppyjen taakse ja sieltä vapaustus nakkikipolle. Tämä meni ihan yllättävän hyvin, tikitti esteitä ihan kivasti eikä kiertänyt. Yhden taisi pudottaa. Tässäkin kai vielä jotain hiottavaa oli, en vain muista mitä. Ponnistus vai liikkeen saaminen enemmän ylöspäin? Ideana oli siis treenata koiralle takaponnistusta eli ei menisi vain etujaloilla eteenpäin.

Toisena hyppytreeninä oli pk-este, jossa pompautin Nemppaa n. 60 cm korkeudelta. Tässä ideana "aalto" eli samalla käskyllä hyppy ja hyppy takaisin. Tein Nempalla lelunoutona ja kahdella nakkipurkilla. Lelunoudossa toi ihan hyvin kun käskytti toisen kerran hyppäämään. Ilman käskyä jäi sitten kaluamaan lelua Hannan jalkoihin. Pelkällä nakkikipolla hypyn takana jäi pööpöilemään, kahdella nakkikipolla himppa parempi paluu. Tätä paluujuttua pitää nähtävästi treenata lisää, että osaisi hypätä kaksi kertaa vain yhdellä hypyllä.

Lopputreeninä tehtiin vielä pujotteluseuruuta koirien välistä. Tein tämän Nemolla nakki naaman edessä ja kehuilla, aika hyvä. Myös paikallaistumiset ihan kivoja. Koitin ottaa seuruun häiriötreeninä "seuraa" käskyllä, välillä piti kuitenkin vilkuilla. Lopussa tein vielä muiden koirien pyöriessä ympärillä Nemolla pari seuruupätkää. Nämä aiempaan tasoon nähden aika maagisia, tein kaksi käännöstä vasempaa ja yhden oikeaan ja kas kummaa poitsu piti koko ajan kontaktin minussa, ei vilkuillut nakkia vasemmassa tai lelua oikeassa kädessä! Jee! Kyllä se vielä tästä.

Killerin halli on kyllä jotenkin tosi kiva paikka treenata. Jotenkin aina tulee onnistumisia ja treenisysteemi on kiva, sopivasti häiriötä. Jää hyvä jälkifiilis yleensä aina. Näissä treeneissä ehkä pieni miinus Nemolla taas siitä, että se on niin pirun kiinnostunut Hannasta ja muusta maailmasta. Hanna ja nakkikuppi on paljon kivempi kuin mamma ja nakkikuppi. Välillä muutenkin on ehkä vähän sellainen omamielinen kaveri. Jos ei ole tarkasti määrätty seuraavaa liikettä, voi keksiä jotain omaa väliin, kuten lelun järsimistä. Kohta laitetaan narulelut hyllylle! Samoin joskus innostuu vähän liikaakin palkasta. Näissäkin treeneissä nakit meni taivaantuuliin, kun yksi pöhkö kekkasi tavoitella niitä kesken sivulla istumisen käsistä. Muuten meni tosi kivasti! :)